06 -42 87 48 73

Winkelwagen

Gratis verzending bij alle bestellingen!

Tips voor led railverlichting

Railverlichting is keuzes maken en die zijn er heel veel. Heb je maar één aansluitpunt en toch meer lichtbronnen nodig. Kun je het beste voor een led railverlichting kiezen.  Waar je op moet letten ga ik je hieronder uitleggen.

Welke railverlichting heb je nodig

Dit is misschien wel de lastigste keus want waar is het voor nodig en wat wil je het liefst.

1 fase of 3 fasen

Een 3 fasen rails is de juiste keuze wanneer je de verlichting in verschillende groepen wilt verdelen. Maar wil je gewoon alles tegelijk aan of uit doen is een 1 fase rail voldoende.

12 volt of 230 volt

Hetzelfde als gewone railverlichting kun je kiezen uit 12 of 230 volt. Een 12 volt rails is vaak compacter dan een rails voor 230 volt. Daarnaast is er voor een 12 volt rails een transformator nodig die weer bepaald hoeveel verlichting er aangesloten kan worden op de rails.  Stel dat de verlichting bedoeld is voor een vitrine van een juwelier is de 12 volt rails een betere keuze. Normaal gesproken wordt een 230 volt rail vaker gebruikt ook vanwege de grotere keuze in uitvoeringen.

Eindeloos veel keuze in armaturen

Armaturen zijn voor rail verlichting zijn eindeloos. Er is altijd wel een passend armatuur te vinden. En niet alleen de bekende spots ook hanglampen die gecombineerd kunnen worden met spots op één rail.

Ophangen van een 12 volt rails

Laten we ervan uitgaan dat je gekozen hebt voor een 12 volt rails. Voordat je deze gaat ophangen moet je nog even de volgende keuzes maken.

Bevestigen van de rail

Je kunt een rail op drie manieren bevestigen:

  • rechtstreeks aan het plafond
  • rechtstreeks aan de muur
  • of laten pendelen

Met het pendelen bedoelen we dat de rails niet direct aan het plafond komt te hangen maar aan kabels of stangen. Zodat de rail op enige afstand van het plafond komt te hangen.Hiervoor kun je weer speciale clips kopen die dit mogelijk maakt.

Het aansluiten van de rail

Om de rail van stroom te voorzien heb je een stroom aansluiting nodig. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een bestaande aansluiting. Of er wordt een nieuwe aansluiting gemaakt. Je kunt de aansluiting in het midden van de rail of op het eind aansluiten.

Een handig stappenplan

  • keuze maken tussen 12 volt of 230 volt
  • keuze maken tussen een 1 fase of 3 fase rail
  • keuze maken uit de vele armaturen
  • keuze maken waar je de rail wilt aansluiten, in het midden of op het eind
  • keuze maken uit de verschillende ophang mogelijkheden

railverlichtingVeel te veel keuzes

We kunnen het ons voorstellen dat er teveel keuzes zijn en dat het handig is om met iemand hierover te praten. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring om u te helpen. Komt u er niet uit, neem contact met ons op en onder het genot van een kop koffie gaan we samen de juiste keuze voor u maken.

No Comments Yet.

Leave a comment